9/17/2013

Banánkenyér csokival és dióval

A banánkenyér először az 1930-as években vált a hagyományos amerikai receptkönyv szerves részévé, mikor is a sütőpor és a szódabikarbóna használata népszerűvé vált. A recept először a Pillsbury 1933-ban megjelent 'Balanced Recipes' című szakácskönyvében jelent meg. Később, mikor a Chiquita Banana's Recipe Book szakácskönyvben (1950) is megjelent, még nagyobb népszerűségre tett szert.


Hozzávalók:
  • 2 cup liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 cup cukor
  • 2/3 cup durvára tört dió
  • 2/3 cup mini csokilencse
  • 1 tk. vanília aroma
  • 4 nagy érett banán
  • 1/2 cup vaj
  • 2 egész tojás

Elkészítés: 

Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, diót, csokilencsét és vaníliás cukrot. 
Egy másik tálban törjük össze villa segítségével a banánokat, és adjuk a másik tálhoz. Olvasszuk fel a vajat és öntsük ezt is a többi hozzávalóhoz. Üssük bele a tojásokat is. Jó alaposan keverjük össze az egészet, míg homogén formát kapunk. 
Töltsük a masszát kivajazott sütőformába (én kalácssütő formát választottam). 
165 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk és 45-50 perc alatt készre sütjük. 

Tipp: Akkor a legfinomabb, ha hagyjuk egy éjszakát állni hagyjuk a kész kenyeret. Csokilencse helyett adjunk a tésztához 1,5 teáskanál fahéjat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése