A mandula paszta az angol nyelvterületeken nagyon kedvelt desszerthez használt alapanyag. Sajnos nálunk nem található, ezért gondoltam közszemlére teszem a kikísérletezett (nálunk is kapható alapanyagokból elkészített) verzióját.
Használhatjuk öntetként, desszertek dekorációjaként, töltelékként, de akár icingként is sütik, muffinok tetejére.
Hozzávalók:
- 1 cup pirított mandula
- 1/2 cup víz
- 1 csipet só
- 3-4 ek. méz
- 2 cs. vaníliás cukor
- olaj
Elkészítés:
Az olaj kivételével minden hozzávalót egy turmixgép segítségével jó alaposan, magas fokozaton összeturmixoljuk. Meglehetősen egynemű, teljesen fehér színű masszát kell kapnunk. Ekkor a turmixgépet alacsonyabb fokozatra állítjuk, és mint ahogy a majonézt is készítjük, szép lassan, ám mégis folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (vékony sugárban). Annyi olajat adunk hozzá, hogy vastag, sűrű krémet kapjuk.
Tároljuk hűtőszekrényben!
Szia!
VálaszTörlésBécsi mandulás tortakrémet szeretnék készíteni, amibe a leírás szerint kell mandula paszta, azt tudom ezzel helyettesíteni? Ha abból kb. 80gramm kell akkor ebből is?:)