Ezt a tésztát sokféle sütihez felhasználhatjuk. Készülhet belőle pite, kosárka, édes kifli és még nagyon sok minden más. Felhasználásának módjaihoz csak a képzeletünk szabhat határt.
Hozzávalók:
- 150 g hideg vaj
- 60 g porcukor
- 300g liszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba szitálom a kimért mennyiségű lisztet. Hozzáadom a hideg vajat, melyet a kezem közt a liszttel összemorzsolom. Ehhez keverem a porcukrot és csipetnyi sót és végül hozzáütöm a tojást. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
Frissen tartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, igény szerint hajtogathatjuk (bár szerintem ezen tészta esetén nem szükséges, ezért is preferálom ezt a receptet az eredetivel szemben.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése