6/03/2012

Epres pohárdesszert

Éljen az eperszezon! Az előző pohárdesszertem sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, jöhet a második felvonás. A mennyei, mézédes epret ezúttal a vaníliapuding lágyságával és a babapiskóta ropogósságával ötvöztem. Semmi sem maradt belőle :-)

Hozzávalók:
  • babapiskóta
  • friss eper
  • vanília pudingpor
  • tej
  • cukor

Elkészítés:

A csomagoláson leírtak alapján vaníliapudingot készítünk. A friss epret megmossuk és feldaraboljuk, a piskótát kis darabkákra tördeljük.
Poharakat készítünk elő, majd mindegyik aljára egy réteg babapiskótát rétegezünk. Erre halmozunk egy réteg epret, majd meglocsoljuk langyosra hűtött pudinggal. Erre ismét egy réteg piskóta, egy réteg eper, egy réteg puding kerül. A rétegeket addig halmozzuk egymásra, amíg a pohár meg nem telik. Ügyeljünk rá, hogy vaníliapudinggal zárjuk.
A poharakat friss eperdarabkákkal púpozzuk meg, amelyet némi szeletelt mandulával hintünk meg.
Tálalásig hűtőben tároljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése