Tombol az eperszezon, nekem meg egy hete már azzal rágják a fülem, hogy mikor lesz már megint sajttorta. Szerencsére ez egy hálás sütemény, amelyet kedvünkre formálhatunk, alakíthatunk, ízesíthetünk és bármilyen gyümölccsel nagyon finom.
Hozzávalók:
- eper
A tésztaalaphoz: 26 cm-es tortaforma
- 1+1/2 csésze kekszmorzsa
- 3 evőkanál (lehetőleg barna) cukor
- 1/2 csésze olvasztott vaj
A krémhez:
- 1 csésze túró
- 500 gramm krémsajt (Mascarpone, Azurro)
- 1 csésze barna cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 2 kávéskanál vanília aroma
- 2 tojás
- 1/4 csésze tej
/csésze alatt 2,5 dl-es méret értendő/
Elkészítés:
A
darált kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal.
Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele
egyenletesen a keveréket.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük simára a túrót és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót. Töltsük a tésztalapra és süssük 40-45 percig.
Hááát nem kicsit jól néz ki.Atom jó!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm! Nem csak esztétikus, de élképesztően finom is :-) Csak ajánlani tudom kipróbálásra. Szép napot, Andrea
Törlés