6/05/2012

Epres cheesecake

Tombol az eperszezon, nekem meg egy hete már azzal rágják a fülem, hogy mikor lesz már megint sajttorta. Szerencsére ez egy hálás sütemény, amelyet kedvünkre formálhatunk, alakíthatunk, ízesíthetünk és bármilyen gyümölccsel nagyon finom.

Hozzávalók:
  • eper
A tésztaalaphoz: 26 cm-es tortaforma
  • 1+1/2 csésze kekszmorzsa
  • 3 evőkanál (lehetőleg barna) cukor
  • 1/2 csésze olvasztott vaj
A krémhez:
  • 1 csésze túró
  • 500 gramm krémsajt (Mascarpone, Azurro)
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 2 kávéskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze tej
/csésze alatt 2,5 dl-es méret értendő/

Elkészítés: 

A darált kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen a keveréket.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük simára a túrót és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót. Töltsük a tésztalapra és süssük 40-45 percig. 
Mielőtt kiszednénk a formából, fél órát hagyjuk hűlni! (még jobb, ha a sütőben hagyjuk kihűlni).
Az epreket megmossuk, felszeleteljük és kirakjuk a torta tetejét vele. Meghintjük egy kevés szeletelt mandulával. Tálaláskor eperszörppel, vagy folyékony állagú eperlekvárral locsoljuk meg.




2 megjegyzés:

  1. Hááát nem kicsit jól néz ki.Atom jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Nem csak esztétikus, de élképesztően finom is :-) Csak ajánlani tudom kipróbálásra. Szép napot, Andrea

      Törlés