Jó, jó. A tejbepapi (ahogy én nevezem) sem az a recept, amivel minden, hosszú évek óta alkotó, körmönfont szakácsnő megküzdene. De bizony ott a DE, hisz nem mindennap készít belőle tortát.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 g vaj
- 75 g liszt
- 12,5 ml víz
- cukor
- csipet só
Hozzávalók a tejbegrízhez:
- búzadara
- 3 dl tej
- 2 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, melyet egy órára gombóc formában a hűtőszekrénybe teszünk pihenni. Az egy óra leteltével nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd egy a tepsink méretével megegyező kört vágunk ki belőle. Ez lesz a tortánk alapja, mellyel a sütőforma alját kibéleljük.
Közben elkészítjük a tejbegrízünket, melyet mindenki ízlésének megfelelően alakít.
A maradék tésztából kiszúróformával virágokat és leveleket szaggatunk, majd az általunk megálmodott formában a "tortánk" tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése