Anyukámnak tegnapelőtt volt a születésnapja. Sajnos csak egy nappal korábban sikerült ellátogatnom hozzá, hogy felköszöntsem a nagy napon. Ez a torta most az ő tiszteletére készíttetett, egy szorgos kukta rombolása mellett a konyhában.
Isten éltessen sokáig anya!
A receptért hálás köszönet volt müncheni kollégáimnak, akiktől Peter
Ploog Bayerische Küche című könyvet kaptam, s amelyben ezt a receptet
találtam.
Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 125 ml tej
- 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
- 3 lap színtelen zselatin
- 2 tojássárgája
- 50 g porcukor
Elkészítés:
A tejszínt verjük kemény habbá majd tegyük félre egy hűvös helyre. A tejet forraljuk fel a vaníliarúd belsejével. A zselatint pedig kevés hideg vízbe mártsuk bele.
A tojássárgáját verjük finom selymes habbá porcukorral, majd adjuk hozzá a forró tejet és egészen addig keverjük a mixerrel, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor keverjük hozzá a zselatint és jól összedolgozzuk a krémmel.
A krémmel teli edényt jéghideg vagy jeges vízbe tesszük, és addig keverjük, míg ki nem hűl és jó sűrű nem lesz. Ekkor keverjük hozzá szép finoman a felvert tejszínt, majd egy csinos kis formába töltjük és a tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Az eredeti recept szerint málnaszósszal tálalva a legfinomabb, nekem azonban sajnos nem volt itthon, ezért vörös áfonya szószt használtam hozzá. Így is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése