Az utóbbi időben nagy a rohanás, szinte alig van idő bármire is. Az ilyen alkalmakra tartogatok mindig a tarsolyomban néhány finom de könnyen és gyorsan elkészíthető vacsorafogást, ami egyben nem csak a gyomrot, de a szemet és a lelket is gyönyörködteti.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 2-3 tojás
- liszt
- só, bors
- cornflakes (natúr gabonapehely)
- pálmaolaj a kisütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy 10 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezen idő alatt mindent előkészítünk a bécsi bundázáshoz (liszt, tojás, panír), csak ezúttal panírmorzsa helyett durvára tört cornflakes-t használunk.
A csirkemellcsíkokat a szokott módon bundázzuk, majd forró pálmaolajban aranybarnára sütjük.
Hasábburgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése