3/01/2012

Tortillabundában sült csirkemellcsíkok

Az utóbbi időben nagy a rohanás, szinte alig van idő bármire is. Az ilyen alkalmakra tartogatok mindig a tarsolyomban néhány finom de könnyen és gyorsan elkészíthető vacsorafogást, ami egyben nem csak a gyomrot, de a szemet és a lelket is gyönyörködteti.

Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell filé
  • 2-3 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • cornflakes (natúr gabonapehely)
  • pálmaolaj a kisütéshez
 Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy 10 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ezen idő alatt mindent előkészítünk a bécsi bundázáshoz (liszt, tojás, panír), csak ezúttal panírmorzsa helyett durvára tört cornflakes-t használunk. 
A csirkemellcsíkokat a szokott módon bundázzuk, majd forró pálmaolajban aranybarnára sütjük.
Hasábburgonyával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése