3/04/2012

Amerikai sajttorta

Ezt a tortát bátran ajánlom mindenkinek, aki az amerikai konyhával akar barátkozni, de annak is, aki kevésbé jártas a konyhában vagy csak egyszerűen valami újdonsággal akarja meglepni családját vagy barátait. Igazi sztori nem rejlik az elkészítése mögött, egyszerűen csak valami újszerű ízre vágytam.

Hozzávalók:
A tésztaalaphoz: 26 cm-es tortaforma
  • 1+1/2 csésze kekszmorzsa
  • 3 evőkanál (lehetőleg barna) cukor
  • 1/2 csésze olvasztott vaj
A krémhez:
  • 1 csésze túró
  • 450 gramm krémsajt (Mascarpone, Azurro)
  • 1 csésze cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 2 kávéskanál vanília aroma
  • 3 tojás
  • 1/4 csésze tej
/csésze alatt 2,5 dl-es méret értendő/

Elkészítés:

A darált kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen a keveréket.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük simára a túrót és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót. Töltsük a tésztalapra és süssük 45-55 percig. 
Mielőtt kiszednénk a formából, fél órát hagyjuk hűlni! (még jobb, ha a sütőben hagyjuk kihűlni)
Tálaljuk gyümölcs öntettel, vagy kirakhatjuk a tetejét tetszés szerint gyümölccsel, esetleg tehetünk rá gyümölcs-zselét, de simán is nagyon finom.
Változatossá tehetjük, ha ízesített kekszet használunk az alaphoz: fahéjasat, citromosat vagy csokisat. Utóbbihoz keverhetünk 1 evőkanál kakaóport.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése