1/30/2012

Grillezett báránycomb karamellizált hagymával

Anyukáméknál voltunk látogatóban és a hazaúton úgy döntöttünk, körülnézünk a METRO-ban. És akkor megláttuk az ínycsiklandó bárányhúst a húspultban. Már régóta csiklandozta a fantáziámat a bárány elkészítése, de valahogy sem alkalom, sem idő, sem alapanyag nem kínálkozott soha. Most azonban elszántam magam és elkészítettem.

Hozzávalók:
  • 400 g báránycomb kockákra vágva
  • 1 ek. földimogyoró olaj 
  • egyiptomi fűszerkeverék, kebab fűszerkeverék
  • 1 ek. worchestershire szósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • rizs
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:

A felkockázott báránycombot a fűszerkeverékekkel, olajjal, szójaszósszal és worchestershire szósszal összekeverjük, majd hagyjuk legalább 2-3 órán át (legjobb egy egész éjszakán át) a hűtőben érlelődni.
Ezt követően a húst forró asztali grill-lapra tesszük (további zsiradék vagy olaj hozzáadása nélkül) majd a felkockázott hagymadarabokat ráhalmozzuk. A hagymát a grillen karamellizáljuk, a húst pedig puhára sütjük.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórt főtt rizzsel és néhány csepp szójaszósszal meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése