1/27/2012

Császármorzsa (Kaiserschmarrn)

Ma délután egy barátnőmmel találkoztam, aki német származású. Nem tudom megmagyarázni, miért, de egyszer csak a császármorzsa jutott eszembe róla. Hazaértem és elkészítettem.

Hozzávalók:
  • 20 dkt búzadara
  • 7.5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. vaj
  • porcukor
  • baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük, alaposan elkeverjük, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát.
Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
Egy nagyobb Teflon bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat és hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul. (ca. 20 perc)
Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk és fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése